Γνωριμία με τις μουσικές του κόσμου

Γνωριμία με τις μουσικές του κόσμου
Γεια σας παιδιά!
Εύχομαι να είστε καλά εσείς και οι οικογένειές σας και σύντομα να ανταμώσουμε στο υπέροχο σχολείο μας!!!
Τα σχέδια μαθήματος που θα ανατροφοδοτώ θα εναλλάσσονται σε γνώσεων, δραστηριοτήτων και παιχνιδιών με απώτερο στόχο να γίνει το μάθημα πιο διασκεδαστικό! 

Μουσική (Βιβλίο Μουσικής Ε΄ Δημοτικού, Κεφ. 23: «Οι μουσικές τουκόσμου».
Συνοπτική περιγραφή
Βλέπουμε το βίντεο. 
- Συζητάμε για το τι πιστεύουν ότι είναι αυτό που μόλις παρακολούθησαν, τι παρατήρησαν και τους ζητάμε να αναζητήσουν στο google στοιχεία για το φεστιβάλ WOMAD.
- Συζητάμε για την Έθνικ μουσική. Ακούμε ενδεικτικά παραδοσιακά μουσικά κομμάτια από όλο τον κόσμο με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού λογισμικού «Εμμέλεια – Το Μουσικό Χωριό».
- Αναφερόμαστε σε μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται από διάφορους λαούς ανά τον κόσμο (π.χ. το ινδικό σιτάρ, το αφρικανικό ταμ-ταμ, το γιαπωνέζικο κότο).
- Αναζητήστε στο google παραδοσιακά μουσικά όργανα και τραγούδια από διάφορα μέρη του πλανήτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για βοήθεια το εκπαιδευτικό λογισμικό «Εμμέλεια - Το Μουσικό Χωριό».
- Δημιουργήστε έναν εννοιολογικό χάρτη με τα παραδοσιακά όργανα που έχετε εντοπίσει, (χρησιμοποιώντας την εφαρμογή mindmup, που θα βρείτε στο google drive στον υπολογιστή σας – προαιρετικά). Ως βασικό τίτλο του χάρτη σας χρησιμοποιήστε το όνομα της ηπείρου – χώρας, που έχετε αναλάβει. Στη συνέχεια χωρίστε τα μουσικά όργανα, σύμφωνα με τις ήδη γνωστές κατηγορίες (έγχορδα, πνευστά και κρουστά).
Για παράδειγμα:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις